MENU        

Radio Online


Detik Masa

Topik Terbaru

Ikuti Blog ini | Follow This Blog

Topik Terdahulu

25 Haiwan pelik

Yasmin Ahmad meninggal dunia

Rahsia dara dan teruna celebriti

Antara bekas teman wanita ronaldo

Michael Jackson meninggal dunia

Gambar manohara di dera

Peragut di bt 6 Terengganu

5 Kisah peribadi Barack Obama

10 Wanita pewaris kekayaan keluarga

Perompak di maluri

Ahli politik tercantik

15 Laman games online

Tip lajukan Internet anda

10 cerita cerai selebriti paling panas

Wow label toilet

Pen Skodeng

Mawi nyaris maut

Tip mencari video / mp3 dgn cepat

Top 10 celebrity smiles

4 Rumah termewah di dunia

100 Wanita Paling seksi di dunia

10 Artis Malaysia Kacukkan

Penangan kaki Curi

Skandal dalam lif

Taufan Nargis di Myanmar

Pulau batu puteh Singapore & Pulau middle rock Malaysia

Gambar pengguguran bayi

Magic moving images

Tun Dr Mahatdir Keluar Umno

Selamat Hari Guru 2008

Manusia Memang Kejam

C.ronaldo vs Bugatti Veyron

Pelakon Darling kemalangan

50 Orang terkaya di dunia

40 Website free create blog

Tan Sri Nasimuddin meninggal

Anak Faizal ismail meninggal

Isu Babi oh Babi

Baharui lesen & road tax

30 Website can watch video

Anugerah planet muzik 2008

Video wawancara Sufiah yusof

Pontianak di pulau gadong

40 Orang terkaya di Malaysia

Lelaki hamil 6 bulan

Video anuar zain di cium

10 Kesilapan dalam perniagaan

Strategi pemasaran berkesan

Tatatertib melayan pelanggan

Ciri-ciri usahawan berjaya

Boikot produk belanda

Filem Fitna Menghina islam

Yusni Jaafar meninggal dunia

57 Tips get more traffic

Anugerah bintang popular 2007

Britney ingin memeluk islam

IRAQ, Bebas tapi menderita

Kekejaman israel

Pesta buku Antarabangsa 2008

Perniagaan internet di TV3

Menteri Besar terengganu

Pelajar Perempuan bergaduh

Akademi Fantasia 6

Cerai Pos laju

Jerat cinta internet

Senarai Kabinet 2008

Dimana Adik Sharlinie

Driving traffic to website

Tertelan gigi palsu

Loloq Meninggal Dunia

Menu Pilihan

Kata Kunci

koleksi pantun, puisi, cerpen, novel, tip, petua, horoskop, zodiak, rahsia personaliti, rahsia tarikh lahir, dakwah, tazkirah agama, mari mendengar Al-Quran, cerita lawak, video lawak, kisah nabi, sudur ramadhan, keburukan merokok, kenali kelantan, kenali langkawi, berita terkini, berita terbaru, perniagaan, niaga, bisnes, Business

Laman Sahabat

Malaysia Blog

BlogMalaysia.com

Malaysia Group

All Malaysian Bloggers Project

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai.

Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halakan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali.

Kewujudan Blog Semasa2u dengan pelbagai penulisan sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani.

15 Laman Web Games Online

23 March 2009

Berikut adalah antara laman-laman web games yang popular. Walaupun kini AOL Games sudah bergabung dengan Pogo.com, tetapi keduanya masih memiliki laman web masing-masing.

1. AOL Games
2. MSN Games
3. Pogo.com
4. Yahoo Games

Kedua-dua permainan ini sangat menarik. Saya akan membuka laman web ini sekurang-kurangnya sekali dalam sehari. Trapped! dan Perfect Pizza.

5. OneMoreLevel.com
"A new addictive flash game every weekday, or your money back" itulah slogan bagi laman web ini. Permainan-permainannya berbeza berdasarkan kategori seperti Action, Classics, Puzzle dan lain-lain. Salah satu permainan adalah Sushi Go Round, dimana anda harus menyajikan pesanan sushi dari pelanggan di sebuah bar sushi.

6. Shockwave
Shockwave.com memiliki koleksi games berasaskan web yang percuma dan dapat didownload. Sebahagian daripada games tersebut merupakan versi web dari game desktop yang popular. Anda mungkin dapat mencubanya seperti Bounce Out.

7. Every Video Game
Di sini anda boleh bernostalgia dengan memainkan ratusan game klasik dari Nintendo (NES), Sega dan Gameboy, dan memainkan semuanya dari browser anda dengan Java 1.5. Walaupun kualiti gambar dan suaranya tidak terlalu baik dan anda tidak akan menemukan judul-judul besar seperti Legend of Zelda atau Mario Brothers, tetapi masih banyak judul lainnya yang cukup menarik perhatian seperti Double Dragon, Ultima Exodus dan Wizards and Warriors.

8. 1980-games.com
Web games ini juga menawarkan game-game klasik dari NES dan arcade. Anda boleh bermain Donkey Kong, Galaga dan Ms. Pacman. Kualiti emulator dan suaranya lebih baik daripada Every Video Game. Jumlah koleksinya tidak sebanyak Every Video Games, tetapi web ini memiliki banyak link ke web-web game lainnya. Jangan lupa untuk menandakan extension /us di alamatnya, kerana jika tidak maka anda akan mendapatkan web ini dalam bahasa Perancis.

9. Runescape
Jika World of Warcraft terlalu mahal untuk anda maka cubalah Runescape, sebuah multiplayer online RPG percuma yang menarik. Dengan kos penyertaan US$5 sebulan, anda akan mendapat akses ke kandungan yang lebih banyak, tapi versi percumanya saja sudah lebih dari cukup dan telah menarik 10 juta pendaftaran. Disini anda boleh melakukan banyak perkara bermula dari memasak sehinggalah kepada membuat senjata dan pertarungan.

10. Planarity
Anda tidak perlu menjadi seorang genius dalam matematik untuk bermain puzzle game ini. Planarity kelihatan sangat mudah untuk dimainkan ketika anda bermula dengan 6 titik. Tetapi apabila level permainan mula meningkat, anda mungkin akan menghabiskan waktu yang lebih lama untuk menyelesaikan setiap puzzlenya.

11. Brettspielwelt
Brettspielwelt adalah perkataan Jerman yang bermaksud "Board Game World". Di sini tidak ada Monopoly atau Clue, koleksi gamenya tidak terlalu komersil dan lebih kontempori. Anda boleh menemui judul-judul popular seperti Carcassonne, Backgammon dan Go. Gamenya akan berjalan lebih lancar jika anda download dan install Java. Pada tutorialnya anda dapat menemui cara untuk mengubah bahasa kepada English.

12. ISketch
Sebuah game di mana sekelompok pemain harus meneka kata atau kalimat yang digambarkan oleh salah seorang pemain yang lain. Game ini secara simbolik memberikan tugas menggambar dan anda akan tahu jika giliran anda tiba ketika muncul suatu alat menggambar berserta kata atau kalimat yang harus anda gambarkan. Anda akan mendapatkan point jika berhasil meneka gambar yang sedang digambarkan oleh pemain lain dan ketika orang lain berhasil meneka gambar anda. Setiap game dilakukan dalam sebuah ruangan masing-masing yang boleh memuatkan 10 pemain. Ada ruangan untuk pelbagai bahasa dan topik seperti filem atau lagu.

13. GameTap
Ini bukanlah sebuah web untuk game online, melainkan web ini untuk mendownload game-game besar PC lama, yang dulunya harus anda beli dalam CD atau DVD jika anda ingin memainkannya seperti BloodRayne, Bust-a-Move, Myst atau Root Beer Tapper. Untuk menggunakan web ini anda harus mendaftar terlebih dahulu dan mendownload sebuah aplikasi player yang membantu GameTap menjaga hak legal dari tajuk game yang bersangkutan, misalnya jika anda download Myst (disini disebut realMyst) dengan percuma, maka anda hanya akan boleh memainkannya sehingga 31 Disember. Tidak semua game disini percuma untuk didownload dan ukuran downloadnya juga besar, dapat mencapai ratusan megabytes.

14. BoxerJam
BoxerJam bukanlah web paling menarik di web, apatah lagi terdapat banyak iklan yang mereka tampilkan. Tetapi tidak dapat disangkal bahwa laman ini memiliki koleksi game multiplayer yang sangat menarik yang boleh membuatkan anda ketagihan. Dalam Strike a Match anda akan diberikan 6 atau 9 nama atau kata di mana anda harus klik 2 atau 3 kata yang termasuk dalam kelompok yang sama. Sedangkan dalam Out of Order, anda bersaing dengan pemain lain dalam menyusun kata sebelum waktunya tamat.

15. Moola
Disini anda boleh memenangi hadiah wang dengan berlawan dengan pemain lainnya. Caranya seperti ini: anda mula dengan 1 sen yang diberikan Moola, kemudian anda perlu cuba menggandakannya dengan bermain sebuah game melawan pemain lain yang juga hanya memiliki 1 sen. Pemenangnya kemudian akan bermain melawan peserta lain yang juga memiliki 2 sen dan seterusnya. Jika anda kalah maka anda harus memulai lagi dari 1 sen. Untuk mengikuti permainan ini, anda perlu di-invite dan anda boleh memintanya ke Moola. Permainannya tidaklah banyak, hanya ada 3 permainan, iaitu 2 permainan daun terup dan satu lagi permainan kertas-gunting-batu.

posted by BLOGGER @ 2:43 AM  

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 

KLIK DI BAWAH DAN LIHAT KEISTIMEWAAN RAKAN KAMI



   Menarik Disini

Info Ringkas

TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

16/5/2007:
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri mahu mengubahnya- pepatah arab-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net

  Rahsia 8 Jutawan

Ruangan Sembang


online

Rakan Niaga

Ahli Pelawat

Saluran Terbaik

Koleksi cerpen & novel terbaik online dari malaysia, indonesia, singapore dan brunei. layari di http://penulisan2u.blogspot.com

3000 Koleksi cerpen & novel terbaik online dari malaysia, indonesia, singapore dan brunei. khas untuk peminat. layari di http://www.penulisan2u.net

tip kehidupan, zodiak, rahsia,  horoskop, petua, firasat, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog koleksi cerita dan video lawak, kelakar, lucu. jom ketawa bersama. layari di http://kelakar2u.blogspot.com

Koleksi template & layout blog terbaik dari pereka laman blog dari seluruh dunia. Layari di http://template2u.blogspot.com

Jumlah pelawat

 invisible hit counter

 

2008-2012 Jaringan Informasi Alam Maya membentuk salsiah dan jati diri isani

hakcipta terpelihara dan ruang blog sediakan oleh Blogger

http://semasa2u.blogspot.com