MENU        

Radio Online


Detik Masa

Topik Terbaru

Ikuti Blog ini | Follow This Blog

Topik Terdahulu

25 Haiwan pelik

Yasmin Ahmad meninggal dunia

Rahsia dara dan teruna celebriti

Antara bekas teman wanita ronaldo

Michael Jackson meninggal dunia

Gambar manohara di dera

Peragut di bt 6 Terengganu

5 Kisah peribadi Barack Obama

10 Wanita pewaris kekayaan keluarga

Perompak di maluri

Ahli politik tercantik

15 Laman games online

Tip lajukan Internet anda

10 cerita cerai selebriti paling panas

Wow label toilet

Pen Skodeng

Mawi nyaris maut

Tip mencari video / mp3 dgn cepat

Top 10 celebrity smiles

4 Rumah termewah di dunia

100 Wanita Paling seksi di dunia

10 Artis Malaysia Kacukkan

Penangan kaki Curi

Skandal dalam lif

Taufan Nargis di Myanmar

Pulau batu puteh Singapore & Pulau middle rock Malaysia

Gambar pengguguran bayi

Magic moving images

Tun Dr Mahatdir Keluar Umno

Selamat Hari Guru 2008

Manusia Memang Kejam

C.ronaldo vs Bugatti Veyron

Pelakon Darling kemalangan

50 Orang terkaya di dunia

40 Website free create blog

Tan Sri Nasimuddin meninggal

Anak Faizal ismail meninggal

Isu Babi oh Babi

Baharui lesen & road tax

30 Website can watch video

Anugerah planet muzik 2008

Video wawancara Sufiah yusof

Pontianak di pulau gadong

40 Orang terkaya di Malaysia

Lelaki hamil 6 bulan

Video anuar zain di cium

10 Kesilapan dalam perniagaan

Strategi pemasaran berkesan

Tatatertib melayan pelanggan

Ciri-ciri usahawan berjaya

Boikot produk belanda

Filem Fitna Menghina islam

Yusni Jaafar meninggal dunia

57 Tips get more traffic

Anugerah bintang popular 2007

Britney ingin memeluk islam

IRAQ, Bebas tapi menderita

Kekejaman israel

Pesta buku Antarabangsa 2008

Perniagaan internet di TV3

Menteri Besar terengganu

Pelajar Perempuan bergaduh

Akademi Fantasia 6

Cerai Pos laju

Jerat cinta internet

Senarai Kabinet 2008

Dimana Adik Sharlinie

Driving traffic to website

Tertelan gigi palsu

Loloq Meninggal Dunia

Menu Pilihan

Kata Kunci

koleksi pantun, puisi, cerpen, novel, tip, petua, horoskop, zodiak, rahsia personaliti, rahsia tarikh lahir, dakwah, tazkirah agama, mari mendengar Al-Quran, cerita lawak, video lawak, kisah nabi, sudur ramadhan, keburukan merokok, kenali kelantan, kenali langkawi, berita terkini, berita terbaru, perniagaan, niaga, bisnes, Business

Laman Sahabat

Malaysia Blog

BlogMalaysia.com

Malaysia Group

All Malaysian Bloggers Project

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai.

Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halakan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali.

Kewujudan Blog Semasa2u dengan pelbagai penulisan sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani.

10 Kanak-Kanak Ajaib Di Dunia

18 October 2009

1. Kim Ung-Yong : Manusia Ber-IQ Tertinggi di Dunia
Lahir pada tahun 1962, Anak dari Korea ini dinobatkan sebagai manusia Genius di seluruh dunia. Bayangkan Pada unur 4 tahun, dia sudah bisa membaca huruf Jepang, Korea,Jerman, Inggris. Pada umur 5 tahun ia mampu memacahkan masalah pada soal kalkulus. ia mencatatkan dirinya pada Guinness Book of World Records dengan “Highest IQ” 210.


2. Gregory Smith : Mendapatkan Penghargaan Nobel Pada Usia 12
Lahir pada tahun 1990, Gregory Smith mencatatkan namanya pada nobel perdamaian. berkat usahanya dalam mendirikan International Youth Advocates. Perkumpulan Orang muda seluruh dunia.
Ia pernah bertemu langsung dengan Presiden Bush, dan juga Michael Gorbacev lho


3. Akrit Jaswal : Dokter Bedah usia 7 tahun
Julukan “anak terpandai di dunia” telah melekat pada Akrit Jaswal, seorang anak dari India. Ia mengejutkan Publik, ketika pada umur 7 tahun melakukan pembedahan pada seorang gadis lokal di tempatnya. gadis itu menderita luka bakar di tangannya, hingga tangannya tidak dapat dibuka, dan jaswalpun melakukan pembedahan hingga jemari gadis itu bisa terbuka seperti sedia kala.
Saat ini, ia tercatat sebagai dokter paling muda di dunia, ia diterima di Universitas pada usia 11 tahun.


4. Cleopatra Stratan : Bocah Penyanyi Berusia 3 Tahun dengan Gaji 1000€ per lagu
Lahir Pada 6 Oktober 2002 di Chisinau. ia adalah pencatat sejarah di Industri musik sebagai seorang penyanyi. Dengan albumnya tahun 2006 La vârsta de trei ani (”pada usia 3″ . Dia mencatat record seorang artis cilik yang tampil diatas panggung dengan ribuan penggemarnya. Dia juga menerima penghargaan MTV Award dalam Artis termuda yang mencetak #1 Hit


5. Aelita Andre : Pelukis di usia 2 tahun
Anak kelahiran Australia ini, baru berumur dua tahun sudah menunjukkan kualitasnya sebagai jenius, ia memiliki sebuah gedung pertunjukkan untuk karya-karya abstraknya.
Pada mulanya Mark Jamieson, direktur dari Brunswick Street Gallery di Melbourne’s Fitzroy. Tretarik melihat sebuah poto lukisan dari Aelita Andre. dan dia menginginkannya bergabung dalam grupnya karena bakat lukisannya itu. Ketika undangan telah dibuat, ia baru saja menyadari bahwa Aelita adalah anak yang masih berumur 22 bulan. Namun ia tetap melanjutkan pertunjukannya itu..


6. Saul Aaron Kripke : Mengajar Havard saat Masih Duduk di Bangku SMA
Lahir di New York dan tumbuh dewasa di Omaha di 1940. Jenius satu ini, saat kelas empat ia menguasai aljabar, saat akhir SD ia sudah bisa geometri, kalkulus dan filsafat. Saat SMU ia memperoleh surat dari Harvard agar melamar sebagai dosen, namun ibunya menyuruhnya untuk menamatkan sekolahnya dahulu.
Kripke dihadiahi Schock Prize, Nobel Filosofi. Sekarang, ia dinobatkan sebagai ahli filsafat terbesar dalam sejarah


7. Michael Kevin Kean : Lulus kuliah pada umur 10 tahun
Kaerny, lahir tahun 1984, ia menyelesaikan kuliah pada umur 10 tahun. dan tercatat sebagai sarjana termuda. ia mengajar universitas pada usia 17 tahun. Namanya semakin mencuat kala dia memenangkan sebuah kuis online. Pada 2006, dia mencapai final di tanda burnett/aol perebutanGold Rush, permainan menguji/teka- teki, dan menjadi pemenang pertama 1 juta di permainan kenyataan online.


8. Fabiano Luigi Caruana : Grandmaster pada usia 14
Seorang anak berwarga negara America dan Italia ini sungguh jenius. Pada tahun 2007 ia memperoleh Grandmasternya, 11 bulan, 20 hari. sejarah telah mencatat namanya dalam Grandmaster termuda.
Dan baru-baru ini pada bulan April 2009, ia memperoleh Elo rating 2649, dalam usianya yang dibawah 18 tahun, membuatnya sebagai pemeroleh ranking terbanyak, dan menakjubkan, hal itu dilakukannya sebelum usianya genap 18 tahun.


9. Willie Mosconi : Pemain Bilyard Professional pada usia 6thn.
Mendapat julukan “Tuan Pocket Billiards”. Dia berasal dari Philadelphia, Pennsylvania. Ayahnya seorang pemilik tempat Billyard, namun ayahnya tidak mengizinkannyamain, ia sering berimprovisasi dengan gagang sapu milik ibunya. Ayahnya melihat bakat anaknya, ia sering mengalahkan orang-orang yang lebih tua darinya.
Antara tahun 1941 dan 1957, dia memenagkan BCA World Championship selama 15 kali tanpa pernah kalah sekalipun. ia memebuat berbagai macam trik, membuat banyak rekor, dan membuat billyard menjadi olahraga yang terkenal


10. Elaina Smith : Penyiar Usia 7 tahun
Dalam usianya yang 7 tahun Elaina telah menjadi penyiar radio dengan pendengar yang melebihi umurnya. Elaina banyak memberikan solusi tentang percintaan kepada para pendengarnya. Bagaimana caranya memutuskan pacar, Bagaimana caranya untuk membina hubungan yang harmonis. benar-benar Jenius..!!!! !

posted by BLOGGER @ 8:48 AM  

5 Comments:

Post a Comment

<< Home

 

KLIK DI BAWAH DAN LIHAT KEISTIMEWAAN RAKAN KAMI   Menarik Disini

Info Ringkas

TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

16/5/2007:
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri mahu mengubahnya- pepatah arab-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net

  Rahsia 8 Jutawan

Ruangan Sembang


online

Rakan Niaga

Ahli Pelawat

Saluran Terbaik

Koleksi cerpen & novel terbaik online dari malaysia, indonesia, singapore dan brunei. layari di http://penulisan2u.blogspot.com

3000 Koleksi cerpen & novel terbaik online dari malaysia, indonesia, singapore dan brunei. khas untuk peminat. layari di http://www.penulisan2u.net

tip kehidupan, zodiak, rahsia,  horoskop, petua, firasat, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog koleksi cerita dan video lawak, kelakar, lucu. jom ketawa bersama. layari di http://kelakar2u.blogspot.com

Koleksi template & layout blog terbaik dari pereka laman blog dari seluruh dunia. Layari di http://template2u.blogspot.com

Jumlah pelawat

 invisible hit counter

 

2008-2012 Jaringan Informasi Alam Maya membentuk salsiah dan jati diri isani

hakcipta terpelihara dan ruang blog sediakan oleh Blogger

http://semasa2u.blogspot.com